Jeg får aldri nok av raske pastaretter til hverdagen. Her kommer en sunn og enkel vegetar oppskrift med kikerter som proteinkilde.

Jeg er veldig glad i vegetarmat, og spiser det flere ganger i uka. Det er rimelig, sunt og går utrolig raskt og lage. Det er mye å hente på å kutte ned på eller droppe kjøttspising helt. Kikerter er et supert alternativ til kjøtt da de har et høyt innhold av proteiner.

Prøv også denne digge vegetariske one pot pasta gryten med hvite bønner.

Denne oppskriftene er en enkel variant som krever veldig lite tid og kokkekunnskaper. Sausen lages av buljong, kesam og tomatpuré, og grønnsakene kan varieres ut ifra hva du har i kjøleskapet. Her har jeg valgt selleristang for crunch og smak, paprika for ekstra sødme og spinat for vitamin og mineralinnhold (og smak også selvfølgelig).

Fullkornspasta med kremet tomatsaus og kikerter

Course: middag
Keyword: vegetar
Servings: 2

Ingredients

  • 3 dl fullkorns pasta
  • 1 boks kikerter
  • 1 stk selleristang
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul løk
  • 2,5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl kesam
  • 2 ss tomatpuree toppet skje
  • 2 dl spinat

Instructions

  • Tilbered pasta etter anvisnng på pakken
  • Skjær stangselleri, paprika og løk i tynne strimler
  • Stek i en panne på middels varme sammen med kikerter
  • Krydre godt med salt og pepper, og ha i buljong og tomatpure
  • La det surre et par minutter på lav varme, og tilsett så kesam og spinat
  • Server i skåler sammen med pasta. Dryss gjerne over parmesan eller mozzarella før servering