Proteinrik lunsjvaffel som passer perfekt i matpakka til både liten og stor.

Har du lyst på en digg lunsj som ikke er brødmat, så er denne oppskriften å anbefale. Røra tar litt tid å lage, vaffeljernet blir litt grisete, men det er absolutt verdt det. Du kan også lage dobbel oppskrift og steke opp flere slik at du har til hele uka.

Et tips er også å lage vaffelrøra i starten på uka, la den stå i kjøleskapet, og så steke opp en gresskarvaffel etterhvert som du trenger.

Dersom du følger matplanen min, så vil 1 porsjon tilsvare en vaffelplate med pålegg, eller en plate pluss et hjerte uten pålegg. Du trenger ikke ekstra pålegg på disse vaflene, men jeg synes de smakte helt nydelig med kremost med urter til.

Prøv også denne oppskriften på raske og gode lompeotast. Midt i blinken på travle dager.

Måltid: Lunsj Porsjoner: 4 vaffelplater

Ingredienser

  • 2 ss yoghurt naturell
  • 3 egg
  • 1,5 dl havremel
  • 2 ts bakepulver
  • 200 g gresskar
  • 1 dl purreløk
  • 1 dl gulost
  • 5 skiver bacon
Gresskarvaffel med sprøstekt bacon

Slik gjør du

  1. Skjær gresskarkjøtt i terninger, og kok mørt. Sett til sides til avkjøling
  2. Stek bacon sprøtt, og legg det så på et tørkepapir for å renne av 
  3. Ha gresskaret i en bakebolle, og mos godt med gaffel
  4. Tilsett ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg
  5. Ha i yoghurt, mel og bakpulver og visp sammen til en tykk røre
  6. Sett vaffeljernet på, og ha i litt smør eller olje før steking
  7. Skjær bacon i strimler, purreløk i ri ger og rasp ost
  8. Bland fyllet i vaffelrøra, og stek så vaflene til de er gyldne