Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen; det å bake ditt eget brød er det enkleste grepet du kan ta for bedre helse. Spesielt dersom du spiser mye brødmat. Kjøpebrød inneholder blant annet store mengder med gluten og salt, og veldig ofte flere andre tilsetningsstoffer.

Ved å bake brødet selv, så du kan velge grovere melsorter, kutte ned på mengden med gjær og salt, og øke frøinnholdet for mer fiber og næring. Velger du å heve brødet over natten, så kan du også redusere gjærinnhodet, og dermed få et enda sunnere brød.

Prøv også denne oppskriften på Magevennlig brød med nøtter.

Denne rundstykke oppskriften kan også brukes til brød, men her har jeg valgt å lage rundstykker i stedenfor brød. Disse rundstykkene kan du bruke på min kostholdsplan når det står brødskiver eller rundstykker. En porsjon vil da tilsvare 1 rundstykke.

Måltid: Småretter og hjemmelaget  Porsjoner: 8 rundstykker

Ingredienser

 • 3 dl sammalt hvetemel
 • 4 dl havremel
 • 25 gram gjær
 • 1 dl blandet frø
 • 4 dl vann
 • 2 ss olje
 • 1/2 ts salt 

Slik gjør du:

 • Legg frø i en bolle. Hell over kaldt vann til det dekker nøttene helt. Tilsett ca 1 ss salt per liter vann. Bland sammen og la det stå i romtemperatur i minimum 7 timer (du kan droppe dette punktet).
 • Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett så olje og kaldt vann. Bland inn grovhakkede frø.
 • Rør sammen til en løs og fuktig deig og dekk til bakebollen med plast. Sett inn i kjøleskapet natten over.
 • Bruk to skjeer til å legge rustikke rundstykker på et stekebrett.
 • Stek ved 220 grader i ca 20 minutter, til skorpen er sprø og gyllen,