Denne oppskriften på potetkaker kan brukes som hovedrett til middag, eller som en del av dagens lunsj. De passer ypperlig i matpakka også da de er like gode kalde som varme.

Som lunsj dukker disse opp på kostholdsplanen min sammen med kokt eller posjert egg og sitronstekt spinat. Denne kombinasjonen har blitt en av mine lunsjfavoritter, og noen ganger bruker jeg i tillegg en dasj med kaldrørt karrisaus.

Prøv også denne oppskriften på gresskarvaffel med lunsj fyll for flere matpakke og lunsj tips.

Denne oppskriften egner seg godt til å lage i forveien. Røra er lettere å jobbe med om den har fått stå kaldt i kjøleskapet først. Den holder seg fint i 2-3 dager før steking, og enda et par dager etter steking.

Måltid: Lunsj  Porsjoner: 3 potetkaker

Ingredienser

  • 3 store poteter
  • 1 egg
  • 3 ss kikertmel
  • 1 neve finhakket purreløk
  • 1 neve friske urter
  • salt
  • pepper
Potetkaker med egg og spinat

Slik gjør du:

  • Skrell potetene og kok dem møre.
  • La dem kjøle seg helt ned før duger videre.
  • Finmos potetene med en gaffel.
  • Ha i egg og mel, og bland godt sammen. Prøv å få så lite klumper som mulig.
  • Tilsett finhakket purre, friske urter og salt og pepper.
  • Form flate burgere av røra, og stek dem på høy varme et par minutter på hver side.
  • Ikke snu potetburgeren før den har fått en god stekeskorpe, den kan fort falle fra hverandre da.

Tips: Du kan med fordel doble eller tredoble denne oppskriften og så fryse potetkakene ned. Stek dem da bare halvferdig, og legg hver potetkake i en frysepose.