Jeg er veldig glad i pai, men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er den flinkeste til å lage paideig. Så ofte kjøper jeg heller ferdige butterdeigsplater. Denne gangen laget jeg paibunnen selv, og jeg synes den ble veldig bra til tros for at jeg byttet ut smør med margarin. Men om den hadde blitt godkjent av en dreven kokk, det er jeg ikke så sikker på!

Uansett, jeg fikk testet ut paideig med grovt mel og margarin, og synes den ble mer enn god nok til å dele. Jeg har allikavel valgt å føre opp smør i oppskriften, så kan heller du ta et valg om å redusere litt på kaloriene, eller få en bedre paideig. På en porsjon a 1,5 stykke, så er forskjellen på kalorier ganske liten.

Flere vegetariske middager? Prøv også pizza med rødbete og artisjokk her.

En stor pai kan deles inn i 8 like stykker, og 1 porsjon regnes som 1,5-2 stykker.

Måltid: Middag Porsjoner: 4-6 porsjoner

Ingredienser

Paideig:

 • 2 dl hvetemel
 • 2 dl grovt mel
 • 120 g smør
 • 2-3 ss vann
 • 200 g ricotta
 • 2 egg
 • 150 g spinat
 • 100 g cherrytomater
 • 2 ss havsalt
 • 2 dl gulost
Ricotta og spinat pai med saltbakte cherrytomater

Slik gjør du

 1. Kna sammen smør og hvetemel 
 2. Tilsett vann, og jobb sammen til en deig. Sett kaldt i minst 1 time
 3. Kjevle deigen til en tynn lefse, og dekk paiformen med den. Skjær bort overflødige kanter, og prikk hull i deigen med en gaffel 
 4. Forstek paibunnen i ca 15 minutter ved 180 grader
 5. Bre cherrytomater ut på et stekebrett, og ha over havsalt. Bak i ovnen til tomatene er myke, ca 15 minutt
 6. Miks sammen egg og ricotta
 7. Ta paien ut av ovnen og legg på spinat og bakte cherrytomater. Bre over ricotta blandinen og miks godt sammen
 8. Topp med raspet ost, og stek i videre ovnen til osten er gyllen, ca 20 minutter

Server paien rykende fersk sammen med en stor, frisk salat. Smaker også godt kald, og kan derfor brukes som lunsj eller niste på dag nummer 2.