Jeg har hatt skikkelig dilla på panert mat den siste tiden, og det er ikke nødvendigvis usunt. Først så startet jeg med panert fisk og kylling, og det var så vellykket at jeg deretter måtte prøve meg på svinesnitzel. Paneringen jeg bruker er en blanding av knust cornflakes og panko, fordi dette gjør skorpen ekstra sprø og god. Dersom du er glad i kyllingnuggets og fiskepinner, så er dette et sunnere og mye bedre alternativ å lage din egen panering.

Prøv også: Panert torsk med stekt sommerkål og grønt.

Måltid: Middag Porsjoner: 2 

Ingredienser 

  • 300 g renskåret svinekjøtt
  • 2 store poteter
  • 1 rødløk 
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 pakchoy
  • friske krydderurter
  • salt og pepper
  • tørket urtemiks

Til panering:

  • 2 dl panering
  • 1 egg
  • litt maizennamel
  • tørkede urter
Svinesnitzel med ovnsbakte grønnsaker og potetskiver
  1. Bruk ytrefilet eller flatbiff i medium tykkelse
  2. Ha svinebiffene i en plastpose, og bank dem flate
  3. Finn frem 3 dype tallerkner og ha mel, egg og panering i hver sin skål
  4. Vend svinebiffen først i maizena, så i egg og til sist i pankoblandingen
  5. Skjær poteter i tynne skiver, legg dem utover et stekebrett, og pensle dem med litt olje.
  6. Krydre de med krydderurter, og stek i ovnen på ca 220 grader i 20 kin. Snu skivene etter halve tiden
  7. Skjær resten av grønnsakene i tynne skiver og stek eller wok dem lett møre
  8. Stek svinebiffene på medium til høy varme til de er helt gjennomstekte og har en sprø skorpe
  9. Server med en frisk yoghurtdipp og/eller sweet chillisaus og topp med friske urter

Alle urter kan brukes i denne retten, så velg gjerne de du lekser best. Jeg brukte en kombinasjon av frisk timian og tørket oregano, basilikum og estragon.