Synes du det er vanskelig å finne gode og sunne alternativer til matpakka? Wraps geniale til å erstatte den småkjipe påsmurte brødskiva med. Med eggesalat som fyll, så har dette blitt en stor favoritt her i huset, og barna elsker den også.

Denne oppskriften er nok til 1 wrap, og inneholder i overkant av 500 kalorier per lefse. Dette kan enkelt nedjusteres litt ved å bytte kesam og majones ut med lettutgavene, og erstatte bacon med f.eks kalkunbacon. Dersom du spiser 3-4 måltider om dagen, så er uansett 500 kalorier en fin mengde til lunsj.

Trenger du flere lunsjtids? prøv også: Potetkaker med purre og persille

Oppskriften på eggesalat kan enkelt dobles eller firedobles slik at du kan lage en stor porsjon. Denne holder seg godt i kjøleskapet noen dager, så her kan du lage nok til flere av ukas lunsjer. Dersom du bruker store egg, kan disse dobles, men dersom du bruker 2 små, så holder det å legge til ett egg for dobbel oppskrift.

Måltid: Lunsj Porsjoner: 1 porsjoner

Digg wrap med eggesalat til matpakke

Ingredienser 

  • 75 g ternet bacon
  • 2 små egg (eller 1 stort)
  • 1 ss kesam
  • 1 ss majones
  • 2 ts krydder (salt,pepper og paprika)
  • Et par skiver med tomat, paprika og/eller agurk
  • En neve ruccola salat

Slik gjør du  

  1. Kok egget i 7-8 minutter
  2. Fres bacon sprøtt i panna
  3. Skjær valgte grønnsaker i små terninger
  4. Bland sammen majones og kesam i en skål
  5. Del egget i en eggekutter, både på langs og tvers, og ha i majonesblandingen
  6. Krydre med salt, pepper og paprika krydder
  7. Varm en tacolefse raskt e stekepanna, og fordel eggesalaten på midten av wrapen
  8. Ha på grønnsaker og salat, og rull lefsa sammen

Denne egner seg godt til å ta med seg i matpakka. og kan spises både lunken og kald. Del den gjerne i to halve, og pakk den inn i matpapir.