Gulrotkake kommer i mange sunnere variasjoner, og jeg har prøvd mange av dem. Etter mye testing, så har jeg kommet frem til den oppskriften som jeg liker aller best.
I denne oppskriften er det en kombinasjon av hvetemel og grovt mel, smør og olje, og innslag av knasende nøtter og kjerner. Det skal totalt 250 gram med mel i denne oppskriften, og her kan du prøve deg frem til å finne den kombinasjonen du er mest fornøyd med. Selv så lager jeg den som oftest med 100 gram hvetemel, 100 gram havremel og 50 gram grovt hvetemel. Dette gjør at kaken får et høyere fibernivå, samtidig som den ikke blir for grov.
Denne kaken er sunnere enn en vanlig gulrotkake fordi den ikke inneholder sukker, og fordi den inneholder ingredienser med høyt næringsinnhold. Dette er ikke en lavkalori kake, men en som inneholder mer næring og mindre raske karbohydrater enn en vanlig kake.
Måltid: Snack Form: ca 30*30
Ingredienser
Kake
- 250 gram mel
- 2 ts bakepulver
- 1,5 ts kanel
- 180 gram meierismør
- 95 ml olje nøytral
- 150 gram sukrin gold
- 4 store egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 dl melk
- 300 gram raspet gulrot 5-6 store
- 100 gram grovhakket valnøtt eller pekanøtt
- 65 gram hakket gresskarkjerner
Frosting
- 225 gram kremost
- 150 gram melis
- 1/2 sitron saften
Slik gjør du
Kake
- Visp sammen mel, bakepulver, salt og kanel I en medium bolle. Jeg bruker en halvpart med fint mel, og en halvpart med grove meltyper
- I en annen bolle blander du sammen olje, smeltet smør, melk, sukrin gold og vanilje ekstrakt. Visp inn ett egg av gangen, og visp så godt sammen før du tilsetter neste
- Finn frem en slikkepott, og tilsett så de tørre ingrediensene i tre omganger. Bland godt sammen mellom hver gang
- Tilsett raspet gulrøtter, valnøtter og gresskarkjerner, og bland sammen
- Ha røra i en smurt ildfast kakeform. Her kan du bruke en luien langpanne, eller en rund kakeform på 26 cm
- Stek kaken i miden av ovnen ved 180 grader i ca 30.40 minutter.
Frosting
- Visp kremosten myk med en miksmaster. Ha melisen i under videre pisking.
- Sett kremen kaldt til du er klar til å dekorere kaken. Pass på at kaken er avkjølt nok før du har på frosting, fordi den vil smelte om kaken er varm.