Risotto er en rask og enkel middag med masse smak i. Grunnoppskriften er den samme, og du kan variere med akkurat de grønnsakene du ønsker.

Denne risottoen inneholder endel karbohydrater, så om du velger denne til middag kan du gjerne bytte ut karbohydratkilder med proteiner i et av dagens andre måltider. Alternativt så kan du tilsette kylling eller tofu til denne oppskriften for å øke protein innholdet.

Ønsker du flere oppskrifter på risotto? Prøv denne prebiotiske risottoen med sopp og asparges.

Har du prøvd å lage en av mine risottoer? Gi meg gjerne en tilbakemelding og 5 stjerner dersom du er fornøyd med den. Er du ikke fornøyd så vil jeg gjerne høre hvorfor 🙂

Risotto med Gresskar

Course: middag
Keyword: gresskar, middag, risotto, vegetar
Servings: 4
En kremet og sunn risotto med gresskar og parmesan
Print Recipe

Ingredients

  • 500 g arborio ris risottoris
  • 300 g gresskar ev butternut squash
  • 2 ss persille
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 8 dl buljong helst fersk buljong
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl parmesan
  • 2 ts cajenne pepper evt chilli
  • 2 ts salt og pepper smak til

Instructions

  • Skrell gresskar (eventuelt butternut squash som også er en gresskarvariant) og del den i terninger. Ha smør i en dyp stekepanne, og fres gresskar sammen med to hvitløksfedd, en hakket løk, eventuelt litt hakket persille og salt og pepper
  • Når gresskaret begynner å mykne heller du i 1 dl med vann (fra de 8 dl med buljong). La dette putre i panna til gresskaret er ferdig, ca 5-10 minutter. Sett gresskarbitene til side, og hell vannet fra kokingen tilbake til de resterende 7 dl med buljong
  • I den samme panna har du nå litt smør eller olje i, og deretter all risen. La denne frese ett minutt under omrøring før du begynner å tilsette buljong. Tilsett 2 dl av gangen. Når dette har trukket inn i risen, tilsetter du 2 nye dl. Slik fortsetter du til all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Husk å røre underveis
  • Denne prosessen tar ca 20-30 minutter. Jeg pleier å starte med 2 dl buljong, så 2 dl vin, og så resten av buljongen. Du kan også bruke hvitvinseddik i istedenfor vin, men retten blir utrolig mye bedre dersom du bruker vin
  • Smak på risen etter at buljongen har kokt inn
  • Noen ganger er det behov for å tilsette ekstra væske og da følger du samme prosedyre videre, men tilsett nå bare 1 dl av gangen
  • Når risen er ferdig kan du skru varmen helt lavt, og tilsette gresskaret
  • Smak til med krydder, og bland til sist inn parmesan. Server med et dryss parmesan og persille

Notes

Om du bytter ut hvitvinseddik med vin gjør du det ved å erstatte 2 dl vin med 2 dl buljong tilsatt 2 ss hvitvinseddik