Har du den ene unnskyldningen etter den andre for å ikke trene? Her har du svarene som sparker deg i gang.


Vi går alle igjennom stadier med mer eller mindre motivasjon til å holde på spreke vaner. Men istedenfor å følge dine unnskyldninger, så kan du velge å fokusere på løsningene.

Du har ikke tid

Dette er en av de vanligste årsakene folk oppgir som grunn til å ikke trene. Og i en travel hverdag så skjønner jeg at det kan føles slik. Men, det er nettopp det det er, en følelse av å ikke ha tid. Dersom du virkelig ønsker det, så skaper du tid. Det handler om å prioritere riktig. Kanskje du må stå opp en time tidligere enn du pleier? Eller kutte en time med tv serier på kveldstid, og heller legge inn en treningsøkt.

Det er også mange ting du kan gjøre for å få treningen til å ta opp mindre av tiden din. Dropp treningssenteret og legg treningsøktene til stuegulvet for eksempel. Les her for 4 tips til en mer effektiv hjemmetrening.

Utfør raske, intensive 30 minutters økter fremfor lange styrkeøkter. Tren 2 ganger i uken fremfor 3 ganger i uken dersom du virkelig er i tidsklemma. Og legg heller inn bonusøkter der du finner tid.

Du har ikke tilgang til treningssenter

Du har lyst til å trene, men av forskjellige årsaker så kan du ikke dra på treningssenter. Kanskje har du små barn du ikke kan dra i fra, eller økonomien strekker ikke til.

Da kan du trene hjemme eller ute i naturen. Ta med barna i parken å bruk omgivelsene som et treningssenter. De fleste områder har også en Tuftepark som inneholder alt du trenger til en effektiv treningsøkt.

For noen så kan det være aktuelt å innrede et lite treningsrom hjemme. Du trenger ikke kjøpe mye og stort utstyr. Et par manualer, en kettlebell og noen treningsstrikker tar deg langt på vei.

Du føler deg usikker og utilpass

Det er vanlig å føle seg usikker og utilpass I situasjoner man ikke er vant med. Vegrer du deg for å starte med å trene fordi at du ikke vet hva du skal gjøre, så er det mye du kan gjøre.

Invester i en personlig trener som kan hjelpe deg i gang ved å vise deg teknikk og hvordan apparater fungerer. Synes du det er dyrt med en PT, så kan du benytte deg av gratis veiledningstime ved de aller fleste senter. Les også; Ny på treningsenter- dette gjør du.

Tren sammen med en venn som er mer erfaren enn deg. Få henne/han til å vise deg rundt, hjelpe deg med apparater eller andre ting som du er usikker på. Ofte så hjelper det på bare det å være to om noe også.

Les deg opp på trening og slår deg grunnteknikk gjennom YouTube videoer. Du finner praktisk talt alt du trenger på nett i dag.

Du er lei av ditt vanlige treningsprogram

Har du trent lenge, så begynner du kanskje å bli lei av treningen. De samme øvelsene går igjen, du trener på autopilot, og du sliter med å virkelig gi jernet.

Da er det på tide å prøve noe helt nytt. Velg en ny treningsform som er langt i fra den du trener i dag. Prøv en Yogatime, start med Pole Fitness eller lær deg kickboksing.

Du MÅ ikke trene styrketrening hele tiden, og et avbrekk kan faktisk gjøre godt for resultatene. Særlig dersom du holder deg aktiv på en eller annen måte.

For noen så kan løsningen være så enkel som å bytte styrkeprogram. Last ned en fitness App som gir deg tilgang til nye og spennende øvelser, og finn frem til nye treningsprogram.

Du er trøtt og mangler energi

En lang dag på skole eller jobb kan virkelig tappe kroppen for energi. Du kommer hjem og det eneste du har lyst til er å slenge deg ned i sofaen. Trening er virkelig det siste du ønsker.

Er dette deg, så er sannsynligvis trening det BESTE du kan gjøre. Trening skaper energi, og stillesitting stjeler energi. Det høres kanskje motstridende ut, men det er sant.

For å hjelpe energinivået ditt opp, så kan du også se på dine søvn og matvaner. Sover du for lite? For mye? Er søvnen et problem for deg, så er det på tide å legge inn noen gode kveldsrutiner. La den siste halvtimen før legging være stilletid uten Tv og telefon.

Spis jevnt dagen igjennom og velg matvarer som gir lang metthetsfølelse og stabilt blodsukker. Dette kan gjøre underverker for svingende energinivå og gi deg det lille løftet som trengs for å ha energi til å gjennomføre treningen.

Selvom du ikke føler for det, så møt opp, kom I gang og gi det du har. Du kommer ikke til å angre, og med tiden så vil motivasjonen og lysten til å trene komme tilbake igjen.