Vil du ha en rask og sunn middag som er super enkel å lage, så er denne oppskriften til deg.

Denne kylling karrien er inspirert av thailandske smaker, og har et friskt preg med lime og kokosmelk. Med kun 13 gram karbohydrater per porsjon, så er dette også en middag som passer i et lavkarbo kosthold. Men du kan såklart servere med ris eller brød dersom du ønsker.

Prøv også; Lavkarbo kylling korma

Middagen er laget på under 30 minutter, og du trenger ingen kokkekunskaper for å få den til. Del opp kylling og grønnsaker. Brun kyllingen lett og tilsett krydder, lime og hvitløk. Ha grønnsaker først, så vann og la det småkoke til vannet trekker inn. Tilsett så kokosmelk og karri, og la det putre til kyllingen er gjennomkokt og du har en tykk og god saus.

Kylling i kokos og karrisaus

Course: middag
Keyword: kylling, rask
Servings: 2
Print Recipe

Ingredients

  • 250 kyllingfilet
  • 1 ts chilimix
  • 1 ts salt
  • 1 ts peppermix
  • 1 lime skvist
  • 2 tomater
  • 1 gulrot
  • 1 rødløk
  • 150 g brokkoli
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 ss rød karripasta
  • 1 fedd hvitløk

Instructions

  • Skjær kylling i store biter. Ha litt smør i en høykantet panne, og sett platen på høy varme
  • Krydre kyllingen med pepper og chilli mix ,og brun den lett på begge sider. Det skal ikke være noen synlige rå områder igjen
  • Tilsett presset hvitløk og limejuice i panna, og bland godt sammen under videre steking
  • Skjær tomat i terninger, løk og gulrot i skiver og brokkoli i buketter
  • Skru ned platen til middels varme og tilsett tomatene. La det putre til tomatene begynner å bli myke og blanke
  • Tilsett resten av grønnsakene, salt og pepper, og stek videre til løken er gylden
  • Ha i vann og karripasta og la det småkoke videre til væsken begynner å fordampe. Rør en gang i blant for at maten ikke skal sette seg fast
  • Tilsett kokosmelk og la det putre videre til kyllingen er mør og du har en tykkere saus
  • Server som den er, eller med ris eller nanbrød