Enkel men smaksrik asiatisk wok med stekte grønnsaker, eggenudler og et biff. Dette er hverdagsretten som tar kun tar 20 minutter å lage.


Neste gang du har en travel dag og har lyst til å bare kjøpe en frossen pizza i istedenfor å lage middag, lag heller en asiatisk wok. Det tar omtrent like lang tid å lage denne, som det det gjør å steke en Grandiosa. I tillegg så inneholder den mindre kalorier per porsjon, og har et høyt innhold av proteiner. Grønnsakene bidrar med ekstra vitaminer og mineraler, og biff har et høyt innhold av blant Annett B vitaminer.

Lurer du på hvordan du skal gjøre nudel woken sunn? Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

I denne oppskriften har jeg brukt ferske grønnsaker, men du kan også bruke en ferdig wok blanding. Frosne grønnsaker inneholder like mye, og noen ganger mer, vitaminer enn ferske grønnsaker. I tillegg så sparer du deg for både tid og oppvask ved å bruke en ferdig oppkuttet blanding.

Sausen kan også lages på forhånd, og holder seg lenge i kjøleskapet. Jeg pleier å lage en stor porsjon som jeg heller i en glassflaske og setter i kjøleskapet. Da har jeg en ferdig saus som kan brukes til både woker og sunne salater, eller som marinade.

Asiatiske smaker i denne biff og nudel woken

Asiatisk biff med stekte nudler

Servings: 2
Print Recipe

Ingredients

  • 300 g biff ytrefilet eller flatbiff
  • 60 g eggnudler en firkant i en pakke med fire
  • 1 rød paprika
  • 1/2 squash
  • 1 boks minimais
  • 1 chilli
  • 1 rødløk
  • 1 ss rårevet ingefær
  • 1 fedd hvitløk

Saus

  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss rødvins balsamico eddikk
  • 1 ss lime

Instructions

  • Smelt smør i en stekepanne på høy varme. Ha i biffen, og stek den raskt på begge sider. Skru ned varmen og la biffen steke videre til ønsket kjernetemperatur
  • Sett på en gryte med vann, og kok nudler etter anvisning på pakka
  • Skjær alle grønnsakene i strimler, og stek dem på høy varme i en wok eller stekepanne
  • Tilsett rårevet ingefær, finhakket chilli og presset hvitløk
  • Ha de ferdigkokte nudlene i woken og hell over sausen. Bland godt sammen og la det hele småfrese sammen i et par minutter
  • Fordel wokblandingen i to dype skåler. Skjær biffene i tynne skiver og legg på toppen. dryss over sesamfrø og smak til med salt og pepper