Når du opplever økt søtsug i de mørke høstkveldene, så er det supert å ha et lite knippe med sunne og søte oppskrifter i bakhånd.

Denne oppskriften kan du bruke som erstatning når du er fysen på sjokolade. Det var også slik oppskriften ble til. Sjokoladesuget var på topp, og kjøleskapet mitt var ganske slunkent. Så jeg googlet de få ingrediensene jeg hadde, og et av forslagene som kom opp var denne HER.

Jeg brukte denne som utgangspunkt, med et par justeringer. Planen var og toppe disse med peanøttsmør, men litt for sent oppdaget jeg at det var tomt for det også, så jeg brukte raspet sjokolade som topping. Mine muffins fikk derfor peanøttsmaken fra melet, og ikke toppingen.

Prøv også; Saftig og myk søtpotetbrownies

Disse muffinsene er søtet med noe så uvanlig som mango. Jeg var skeptisk først, men jeg hadde en godt overmoden mango som måtte brukes. Og vet du hva, resultatet ble så bra! Mangosmaken kjennes ikke i det hele tatt, den bidrar kun med søtsmak. Så jeg skal garantert prøve meg frem til flere sunne oppskrifter med mango som setning. Et supert alternativ for deg som ikke er glad i banansmak.

Sjokolademuffins med peanøttmel – søtet med mango

Course: Snack
Keyword: sunn og søt

Ingredients

 • 3 egg
 • 1 ss sukrin gold
 • 2 dl hvetemel
 • 1 dl peanøttmel
 • 1 mango
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss kakao

Instructions

 • Mos mangoen godt med en gaffel
 • Tilsett egg og sukrin, og pisk sammen med en håndmikser
 • Tilsett alle de tørre ingrediensene, og pisk litt til
 • Hell røra i smurte muffinsformer og topp med 1 ts peanøttsmør eller et dryss med grovhakket sjokolade på hver
 • Stek på 180 grader i 10-15 minutter