Sunnere, amerikanske pannekaker med høyt proteininnhold. Laget på ingredienser du finner i dagligvareforretningen.
Denne oppskriften er en krysning mellom bananpannekaker og amerikanske pannekaker. Den så dages lys da jeg prøvde å finne en litt sunnere vri på min faste pannekake oppskrift. Jeg liker pannekakene tykke, luftige og saftige. Banansmaken er jeg ikke kjempefan av, selvom jeg ofte lager bananlapper også. Så denne oppskriften ble et kompromiss mellom sunne bananlapper, og mindre sunne, men veldig gode amerikanske pannekaker.
Prøv ogsåmine saftige og myke gresskar boller om du vil prøve deg på flere sunne oppskrifter.
Kalorimessig så ligger disse på rundt 230 kalorier per pannekake, avhengig av størrelsen du lager. Du kan få dette ned litt ved å bruke mager kesam og margarin i istedenfor smør og kesam. Havremelet kan også byttes ut med et annet om ønskelig, eller du kan ta 50/50. Når jeg er i Zambia så bruker jeg ofte et mel som heter cassava mel, det er glutenfritt og et veldig fint, hvitt mel. Du får kjøpt dette i Norge også, men jeg har kun sett det i helsekostbutikker, og prisen er meget høy.
Disse pannekakene er gode både grove og fine, og kan spises som dessert, mellommåltid eller en deilig helgefrokst. Serve med friske bær, vaniljekesam og en kopp kaffe.
Sunne, amerikanske pannekaker
Ingredients
- 2 egg
- 1 banan
- 1,5 dl kesam
- 2,5 dl havremel
- 2 ts bakepulver
- 1 ss smør
Instructions
- Mos bananen godt i en bolle
- Tillsett egg og visp godt sammen
- Ha i kesam og rør til en glatt røre
- Tilsett mel og bakepulver, litt av gangen
- Visp godt sammen til en helt glatt og klumpfri røre
- Rør smeltet smør inn, og la så røra stå og svelle i ca 30 minutt
- Stek i en panne på middels til høy varme. Ha i blåbær med en gang du heller røra i panna. Da setter de seg inni pannekaka
- Server med ekstra blåbær og kesam