Kylling er en av de sunneste ingrediensene du kan velge med sitt magre og proteinrike innhold. Visste du at 100 gram kylling inneholder mer proteiner enn 100 gram biff?
Om du ikke liker å velge kylling på grunn av dyrevelferd, så vil jeg anbefale deg å velge merker som Solvinge og Stange kylling. Dette er kylling fra en langsomtvoksende rase som har langt bedre helse og vilkår enn de vanlige industrielle oppdretterene.
Prøv ogå denne oppskriften på kylling salat: Superrask cæsarsalat med lettere dressing
Uansett hva du velger, så er kylling et ernæringsmessig bra valg, og en god kilde til flere vitaminer og mineraler.
Denne salaten er kalorifattig og næringsrik, men holder deg mett lenge grunnet kombinasjonen av proteiner og sunt fett.
Måltid: Middag Porsjoner: 2 porsjoner
Ingredienser
- 250 g kyllingfilet
- 240 gram søtpotet (1 stor eller 2 små)
- 1 stor gulrot
- 1 stk purreløk
- 2 dl ruccola
- 100 gram fetaost
Oljedressing:
- 2 ss olivenolje
- 1 ts honning
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 lime, skvist
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts chillikrydder ( til kyllingen, ikke dressing)
Slik gjør du
- Skrell og skjær søtpotet og gulrot i terninger og purre i ringer
- Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle
- Ha grønnsakene i et ildfast fat og ha over dressing
- Bak i ovnen på 200 grader i ca 30 min
- Krydre kyllingfilet med chillimix og stek i panna
- Fordel grønnsakene i to serveringsboller, legg kyllingfileten på topp og dryss over med fetaost
Tips: Denne salaten passer godt til mealprepping. Lag da opp 2-4 porsjoner, fordel dem i porsjonscontainere og oppbevar i kjøleskapet. Du kan også spise denne kyllingsalaten kald.