Kyllinggrateng med blomkål er en storfavoritt hos oss, og både barna og de voksne liker den. Det kan bli litt spicy for de minste dersom du bruker for mye chillipesto, men prøv deg gjerne frem. Du kan også bytte ut chillipestoen med en mildere rød pesto, men du viil miste noe smak da.

Prøv også: Kyllinggryte med rotgrønnsaker og soppsaus

Du kan også bytte ut halve blomkålen med pasta for å gjøre den mer familievennlig, eller servere pasta ved siden av. Dette er en rett som tar utrolig kort tid å lage, og passer derfor i en travel hverdag.

Måltid: Middag Porsjoner: 2 

Ingredienser 

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 blomkål
  • 1 dl kesam
  • 2 store ss rød chillipesto
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • salt og pepper
  • 1 dl raspet ost
Kyllinggrateng med blomkål og chillipeso
  1. Skjær kylling i strimler og blomkål i buketter
  2. Stek kyllingen med salt og pepper, og ha i finhakket rødløk og strimlet paprika
  3. Ha pesto og kesam i stekepannen, og bland godt sammen
  4. Tilsett blomkål, og la det hele småputre 1-2 minutter
  5. Ha kyllinggryta over i en form, og dryss over raspet ost
  6. Gratiner ved 180 grader I ca 10 minutter til osten er gyllen
  7. Server med en god salat og eventuelt ris eller pasta

Kyllinggrateng med blomkål har et høyt innhold av proteiner, og et veldig lavt innhold av karbohydrater. En porsjon inneholder 65 g protein og 19 gram karbohydrat. Så denne middagen kan også spises på et lavkarbokosthold.