Squashkaker kan spises som de er, eller brukes som siderett til middagen. Vi spiser veldig ofte fritters i forskjellige varianter til lunsj, og serverer da med egg og salat.
Du kan erstatte squash med mange andre grønnsaker, for eksempel gulrot, mais, brokkoli eller en kombinasjon av forskjellige grønnsaker. Du kan også smaksette med forskjellige krydder, slik som disse indiske grønnsaks pakoraene.
Måltid: Lunsj Porsjoner: ca 4-5 squashkaker
Ingredienser
- 1 stor squash
- 1 egg
- ca 1 dl hvetemel
- 1 neve finhakket purreløk
- salt
- pepper
Prøv også: Potetkaker med purre og persille
Slik gjør du:
- Rasp squashen på et grovt rivjern, og ha den i en sil.
- Bruk hendene til å skvise så mye vann du klarer ut av den.
- Ha squashen i en bolle, og tilsett egg. Ha i melet litt av gangen, og stopp når du er fornøyd med konsistensen.
- Tilsett finhakket purre og salt og pepper.
- Form flate burgere av røra, og stek dem på høy varme et par minutter på hver side.
- Ikke snu squashkakene før de har fått en god stekeskorpe, da de kan falle fra hverandre.
Tips: Squashkaker kan også fryses ned. Du kan da doble eller tredoble denne oppskriften og så legge hver kake i en frysepose.