Dette er en sunnere dessert på 300 kalorier, og med hele 14 gram protein per porsjon. Med vanilje yoghurt og blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker, så har denne retten litt for høyt sukkerinnhold til å kunne gå som frokost. Men den kan fort gjøres om til en næringsrik frokost ved å endre fra gresk vaniljeyoghurt til gresk yoghurt naturell. Velg da rørte blåbær, eller lag ditt eget sukkerfrie blåbærsyltetøy.

Du lager denne desserten på få minutter ved å legge ingrediensene lagvis i et glass. Jeg har brukt et glass som normalt rommer 2 dl, og ett glass regnes da som en porsjon. Denne desserten bør spises med en gang, og passer ikke til å stå over natten. Her vil du ha en crunchy granola som gir litt tyggemotstand og en god konsistens på desserten.

Prøv også: Chiagrøt med mango og koriander

Måltid: Dessert Porsjoner: 1

Yoghurt med granola og blåbær

Ingredienser:

 • 1 dl gresk vaniljeyoghurt (synnøve)
 • 40 gram granola
 • 1 ss blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker
 • 5 druer
 • 1 ts chia frø

Slik gjør du:

 1. Ha 1/3 av yoghurten i bunnen av et glass
 2. Legg på halvparten av granolaen
 3. Ha over blåbærsyltetøy
 4. Legg et nytt lag med 1/3 av yoghurten
 5. Ha over resten av granolaen
 6. Fyll på med resten av yoghurten, og topp med chiafrø og druer

Tips: Har du barn som elsker søtt, så er dette en dessert du kan gi med god samvittighet.