Lun og lett krydret søtpotetsuppe med smaker av India. Dette er en rett som frister på regnfulle høstdager eller som kosemat en mørk vinterdag.

Med røde linser som proteinkilde og kokosmelk som fettkilde, så er dette en suppe som metter godt. Hvitløk, gurkemeie og ingefær booster immunforsvaret, og chilli kan være med på å øke forbrenningen din. Så dette er kosematen som gir kroppen din alt det den trenger for å holde seg frisk.

Søtpoteten kan brukes til mer enn bare suppe. Prøv også denne oppskriften på saftig og sunn søtpotetbrownie.

Spicy Søtpotetsuppe med Kokosmelk

Måltid: Middag Servinger: 2

søtpotetsuppe med indiske smaker

Ingredienser

  • 1 liten rødløk
  • 1 rød chilli
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ss rårevet ingefær
  • 2 ts indisk karri 
  • 1 fedd hvitløk presset
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 300 gram søtpotet 1 stor
  • 1 dl tørre, halve røde linser evt 2 dl ferdigkokte 
  • 1 dl kokosmelk

Prøv også risotto med sopp og asparges for flere sunne hverdagsfavoritter.

  1. Skjær løk i strimler og skrell og del søtpoteten
  2. Ha olje i en gryte og surr løken til den er blank
  3. Tilsett hvitløk, revet ingefær, finhakket chilli og krydder. Fres videre i et par minutter imens du rører
  4. Tilsett buljong, søtpotet og linser og la det hele koke til søtpoteten er mør. Dette tar omtrent 20 minutter
  5. Hell hele suppa i en blender, og kjør til en glatt, tynn puree. Eventuelt så kan du bruke stavmikser
  6. Ha suppen tilbake i gryta igjen, sett ned til medium varme og tilsett kokosmelk
  7. Smak til med salt og pepper og topp gjerne med greskarkjerner for litt tyggemotstand